Om Infertilitet och Ofrivillig Barnlöshet

 Låg AMH värde, Missfall, Missed abortion och Dåliga spemier

Har du provat allt från IVF till akupunktur utan framgång?

Du är inte ensam! 75% av alla våra patienter har haft den erfarenheten.
Baserat på över 250+ framgångsfall kan vi svara på frågan varför du har inte lyckas få barn än.  

Martina berättar om hur hon gick från att inte ha några ägg till bli mamma till två barn

Varför blir man inte gravid?

De flesta kvinnor som är infertila känner sig oftast i obalans med sin hälsa, det kan vara tex. magen mår inte så bra, låg bastemperatur, starka mensvärk, trötthet, sömnlöshet, stress, ångest etc. När kroppen är i obalans prioriterar kroppen inte fertilitet.  

När ditt hälsa är i obalans (fysisk och psykiska) svarar kroppen dåligt på hormonbehandlingar från IVF. Konsekvensen blir antingen att ägget inte fäster, få ägg, dålig äggkvalité eller missfall och missed abortion. Tyvärr finns det inte så mycket den västerländska medicinen kan göra åt denna typer av problem. Men kinesisk medicin har lösningen. 

Det vi har sätt är att de flesta som har svårt att bli gravid har inte har direkta fertilitetsproblem med de har andra hälsoproblem som stör fertiliteten. För att lösa fertilitetsproblemet så måste det andra problem bli bättre, två exempel är magproblem och mentala problem.  

Vår behandlingar syftar till att återställa balansen och förbättra din hälsa. När du känner att du mår bra så kommer din kropp att orkar bära en bebis och fertiliteten stärks, då kommer du att svara bättre på IVF stimulanser eller så kan du bli gravid på naturlig väg.

Anna belv gravid med sin dotter trots sina hälsoproblem.

Varför får man Missfall och Missed abortion?

Tidiga missfall i vecka 6-8 kan uppstå när ägg och/eller spermiekvalitét är dålig och/eller om dina hormoner inte kan höjas tillräckligt fort som graviditeten kräver. Missfall vecka 8 och framåt eller Missed abortion inträffar när kvinnans kropp inte har tillräckligt med energi och blod för att försörja barnet.

Kroppen skadas alltid vid varje missfall eftersom den förlora blod och energi. Därför kan upprepande missfall också leda till att du till slut inte kan bli gravid.

Att återställa styrka och balans är sättet att förbättra den allmänna hälsan. När du väl har nått det balanserade tillståndet kommer du att kunna bära ett barn utan missfall.


Anna-Karin A. hade uppreppande missfall och blev hjälpt! 

"För exakt ett år sedan kontaktade jag er efter att ha drabbats av missfall för andra gången, båda i v.9. Jag påbörjade en behandling hos er för att stärka kroppen och efter 10 gånger var min kropp redo och jag blev gravid direkt. Jag valde då att gå några gånger till för att stärka kroppen ytterligare under de kritiska veckorna.

Söndagen den 14/6 kom vår dotter till världen och jag vill verkligen tacka er för all hjälp! Jag är helt övertygad om att er hjälp med att balansera och stärka min kropp har resulterat i en hälsosam och fullgången graviditet. Stort tack!


Vänliga hälsningar,
Anna-Karin A.

Dålig spermiekvalitét och kvantitet

Spermahälsan är starkt relaterad till den allmänna hälsan. Många män inser inte vikten av spermiernas hälsa förrän de försöker starta en familj. Sjukdom är inte bara anledningen till dålig spermahälsa, vissa livsstilsfaktorer som stress och dåliga matvanor kan också orsaka att spermiernas kvalitet och kvantitet blir dålig.

Det som är bra är att spermier är känsliga och kan snabbt förbättras genom små livsstilsjusteringar och örtmediciner kan man enklet öka fertiliteten hos män.

Se vår fertilitetscoach berättar om hur graviditet hänger ihop med den allmänna hälsan.

De 6 gyllene kriterierna för att bli gravid

Hälsotillstånd baserat på klinisk observation av 200+ infertilitetspatienter.

1

Varma fötter

Dina fötter måste vara varma hela tiden. Varma fötter indikera att kroppens ämnesomsättning och cirkulation är tillräckligt bra för att bära ett barn.

2

Bra menstruation

Menstruationscykel mellan 28-30 dagar. Ingen menstruationsvärk, inga blodklumpar, ingen smärta i nedre ryggen, blöder måttligt, på ca 4 dagar.

3

Mental stabilitet

Kvinnornas hormoner påverkas starkt av humöret. Stress och dåligt humör kommer att sänka fertilitetshormonerna.

4

Välmående magen

Magen är ansvarig för näringsupptag, vilket påverkar det allmänna tillståndet.

5

Mängder flytningar

Flyttningar bör vara väldigt lite eller ingenting alls utom för ägglossningsdagar. Förmycket flytning är inte en optimal miljö för embryot att växa i. 

6

Bra energinivå

Det är viktigt att du har energi. Först när du känner att du har tillräckligt med energi för dig själv kommer du att ha energi att bära ett barn.

Läs om 100 andra som har lyckas bli gravida eller läs mer om vår online tjänst

Kontakta oss

Vi tar erbjuder både distansvård och fysiska besök på vår mottagning i centrala Stockholm.
Tel: 08-51785688
Email: info@dryang.se