Om Missfall och Missed abortion

Om missfall och missed abortion

Missfall är en av de vanligaste problem inom infertilitet. En del av dem förklaras som auto-immun men i de flesta har ingen bra förklaring inom den västerländska läkekonsten. Vi har vi haft mer än 250 lyckade fall inom infertilitet, många av dessa patienter har just haft en historia inom missfall. Oftast beror missfall på att kroppen är i någon typ av obalans eller svaghet som gör att den är inte lämplig för en embryo att utvecklas normalt. 

Här ska vi försöka ge lite olika missfallstyper och hur det är kopplat till de obalanser som kroppen kan ha.  

1. Upprepande tidig missfall, det finns olika kroppstyper som kan ge tidig missfall. Vissa har brist på "yin-energier" som är kraften som lugnar. Andra har brist på Yang-energier, som är kraften som aktiverar kroppen. Man kan även ha över-aktiv kropp alltså förmycket Yang. Oavsett vilket obalans man har så kommer det alltid att destabilierar graviditet och då leder det till missfall. Vilket oblans man har kan vi lätt kartlägga genom en kinesisk medicinsk utredning. Sedan inrätter vi person anpassad behandling som stabiliserar den. Då sker inte missfall. 

2. Kvinnor som har svårt att bli gravid, när de slutligen blir gravid så slutar det i tidigt missfall vid vecka 6. Det brukar vara att njurarnasmeridians Yang krafter är för svaga. Fertilitetskrafterna sitter framförallt i njurarnasmeridian. När den är svag känner man sig oftast att man har kalla fötter och kroppen. En kall kropp och eller när livmodern lite kallare än normalt växer ägg saktare och krafter är i för låg aktivitet för att upphålla en graviditet. Sjukhusets blodprov brukar ge svar som tex dålig äggkvalité, låg AMH, låg äggreserv och hypotyreos. För att en graviditet ska fortlöpa krävs det att kroppen är något varmare och lite mer kraftful än normalt. Vi använder oss av temperatur i fötterna som en indikator. För att den sitter längst ner. Om fötterna är frusna så vet vi att cirkulationen och förbräningen har inte räckt till. Det går att stärka upp med kinesiska örterna. 

3. Missed abortion där embryo slutar att växa vid ca. vecka 8-9 och sedan blir det inte missfalls blödning förrän vecka 12 eller senare. Det kommer på kvinnor som är int har tillräckligt med med krafter och näring att ge till bebisen. Det kallas för Qi och Blodbrist. Qi och blod är näring och energi. Näring och energi tas upp i magen och mjätensmeridian och används i njurarnasmeridian. Det gör att svagheten kan sitta i båda organs systemen.  Man får bärja med att kartlägga genom en kinesisk medicinsk utredning var problemet är för att sedan inrätta behandling som stärker upp den. Då sker inte missed abortion.  

Anna-Karin A. hade uppreppande missfall och blev hjälpt!


"För exakt ett år sedan kontaktade jag er efter att ha drabbats av missfall för andra gången, båda i v.9. Jag påbörjade en behandling hos er för att stärka kroppen och efter 10 gånger var min kropp redo och jag blev gravid direkt. Jag valde då att gå några gånger till för att stärka kroppen ytterligare under de kritiska veckorna.

Söndagen den 14/6 kom vår dotter till världen och jag vill verkligen tacka er för all hjälp! Jag är helt övertygad om att er hjälp med att balansera och stärka min kropp har resulterat i en hälsosam och fullgången graviditet. Stort tack!"

Vänliga hälsningar,
Anna-Karin A.

Kontakta oss

Vi tar erbjuder både distansvård och fysiska besök på vår mottagning i centrala Stockholm.
Tel: 08-51785688
Email: info@dryang.se