www.chinesemedicalcenter.se>>Översikt

Översikt av Kinesisk Medicin

Kinesisk medicin är välbeprövad och har praktiserats under mer än 2000 år. I dagens Kina är kinesisk medicin en del av den vanliga sjukvården, jämsides med västerländsk medicin.

Kinesisk medicin används i kombination med västerländsk medicin för olika åkommor.
Fertilitetsproblem och kvinnosjukdomar är ett område där kinesisk medicin är mycket effektiv. Även autoimmuna sjukdomar som tex reumatism, hudbesvär, inflammationer av olika typer och endokrina sjukdomar är vanligt att man behandlar med kinesiska örter.

Att träffa en doktor i kinesisk medicin är som att träffa vilken läkare som helst.
Man berättar om sina problem. Doktorn ställer en diagnos enligt kinesisk medicinska metoder och skriver ut örtmedicin som patienten hämtar ut på apoteket. Kinesiska örter hittar man i alla apotek i Kina. De finns i många former, allt från lösviktsörter till olika piller.

Fungerar kinesisk medicin?
Svar: Ja, annars skulle det inte ha funnits en stor sjukvårdsindustri kring det! Om det inte skulle bidra till välmående skulle det ha blivit utkonkurrerat av västerländsk medicin för länge sedan.

Jag har gått på behandling tidigare men varför har det inte fungerat?
Svar: Hur pass bra kinesisk medicin fungerar är helt beroende på hur duktig doktorn är på att ställa rätt diagnos. Diagnosen består av ett mycket komplext system i kinesisk medicin. Man använder sig inte av blodprov eller andra tester som beslutsunderlag utan hela diagnosen ligger i doktors subjektiva betraktelse av dig och din sjukdom, därför ställs det extremt höga krav på doktorns kompetens att kunna betrakta och dra rätt slutsats. Blir diagnosen fel så får du fel medicinering och du blir inte hjälpt.

Hur lång tid tar det innan man ser resultat?
Svar: Kinesisk medicin handlar om att återbalansera kroppen. I och med att Kinesisk Medicin täcker så många sjukdomar så är det svårt att ge en uppskattning på hur lång tid det tar. Som tex förkylningssymptom. Där kan man bli bättre på en gång! Men att få barn tar längre tid, eftersom man måste bygga upp kroppen så att bebisen ska kunna utvecklas.


Kontakta oss för era specifika problem!


Designed by SeyeneCo, Lanarkshire, Glasgow, Scotland for CMC